Saturday, September 18, 2010


9-10 septembrie 2010

Vad soarele in dimineata asta, prin fereastra containerului meu. Nu stau pe ganduri, caci stiu ca sunt multe de vazut. Gazda mea ma rasfata cu un alt mic dejun memorabil.
Incep sa incarc motocicleta . M-am simtit tare bine aici, chiar daca noaptea dormeam infofolita in 3 pilote “furate” de la celelalte paturi goale.
Olanda e o tara mica , dar locurile sunt asa multe si frumoase incat, nici nu stiu cu ce sa incep.

Am hotarat sa campez seara in Amsterdam , dar pana acolo am “gustat” din Olanda autentica si minunata ...
Neobosita ploaie...si o scurta trecere prin Hoorn . Suficient cat sa imi starneasca curiozitatea si, sa vreau sa ma intorc.

De-a lungul canalelor ce strabat dealurile verzi, din loc in loc sunt mori de vant mai batrane decat ne-am putea inchipui. Unele se viziteaza, iar altele au fost luate in custodie de oameni ce le ingrijesc si locuiesc in ele. Mai tarziu am inteles si de ce...
Am pus cortul la Amsterdam pe vreme umeda, la Camping Vliegenbos. Un loc bun si curat. Totusi, m-a costat 15,95 de euro pe zi...avand in vedere ca taxa de parcare a motocicletei costa 5 euro.


Stiam ca am pornit cam tarziu calatoria mea, dar speram ca asta sa nu ma impiedice sa vad cateva din obiectivele propuse. Am "vanat" piata de branza din Alkmaar, un orasel traditional pe care, nu stiu cat branza in sine, dar piata de care va spun, l-au facut faimos. In fiecare vineri, pana in ora pranzului, fermierii se imbraca in costume traditionale si, se intrec in aranjarea rotilor de branza, folosind o multime de unelte mai mult sau mai putin obisnuite. Vineri am mers, dar, din pacate, cu cinci zile mai tarziu decat ar fi fost cazul. Piata se tine pana pe 5 septembrie a fiecarui an...

...In Gouda, nu m-a intampinat din primul minut vreo roata de cascaval , dar circulau aceste bile, ca simbol al orasului.
De aici mi-am cumparat un sac de dormit fleece, cu 2 euro. Noaptea trecuta, in cort, n-a fost deloc...calduroasa.Dupa-amiaza m-a prins in Delft. Un oras "de caramida", vechi si frumos. De-a lungul drumurilor prin Olanda, vizualizam, uneori, peisajele lui Vermeer...si, realizam cata dreptate are.Din mers, casele cubice din Rotterdam.No comments:

Post a Comment