Wednesday, September 8, 2010

ziua 8, 5 septembrie

La Frankfurt descopar usor hostelul cautat. Sper la un internet, sa mai recuperez din zilele nepovestite...Deh...viata moderna...
"Casa tinerilor" e chiar pe malul apei, asa ca privelistea e frumoasa.
"Maimuta" isi gaseste loc in curtea din spate si, asta e linistitor. Impart camera de 4 paturi cu o nemtoaica.Prezenta mea a luat-o prin surprindere, dar e draguta si...si asta e linistitor.
Ma invita la petrecere imediat ce ies din dus. Ii multumesc politicos si-i spun ca ochii mei rosii n-ar face decat sa sperie lumea si, doar nu e Halloween,nu?!

Internetul nu functioneaza, dar ma aventurez sa folosesc o statie-computer. O intreaga aventura! iar ora, costa si ea 2 euro.

Dintre orasele Germaniei, exceptandu-le pe cele mici, din munti, Frankfurt mi-a placut cel mai mult. Mult mai pitoresc, cu un aer mai primitor si mai ...uman, chiar daca, si el, plin de cladiri moderne. Poate pentru ca nu e totul "la scara mare", asa cum simti in alte parti ale Germaniei. Sau , poate pentru ca istoria nu si-a prea pus amprenta pe felul in care orasul arata.
Am nimerit in toiul unui maraton si , asta ma obliga sa urmez un anume traseu. oamenii urmaresc alergatorii si, trompetele, incurajarile si aplauzele se aud de peste tot.
ies la plimbare inainte de 10. La orele astea magazinele si terasele sunt inca inchise. Ma surprinde, insa, numarul mare de cersetori ...pasnici, adevarat.
"Baaaa...stai, ba asa! Unde-ai luat-o asea?" striga Ea dupa El, care-i cam grabit.
Nu-i numesc tigani, nici cersetori, desi erau si una si alta si, nici romani nu i-as numi, desi in buletinele lor asa scrie.
in fine...imi vad de Frankfurt-ul meu.

Pe la 14.00 gonesc catre Olanda. Oprirea, la Eindhoven.
Motocicleta se comporta minunat, chiar si dupa atata drum- multumesc Bogdan!
Sunt multi motociclisti in partile astea. Autostrada devine din ce in ce mai aglomerata, iar la intrarea in Eindhoven , coloana nu e doar de masini ci, si de motociclisti.
Seara in pat...la Backpackers Hostel. Un pat printre cele 12. Din fericire, suntem doar 4, iar locul e foarte curat si dragut.
Mark Knopfler canta in surdina...
Stiam ca spaniolii vorbesc mult si tare; acum, ma conving.
Noapte buna...


<

5 septembrie 2010

2 comments:

  1. O buburuza mica pe-o motocicleta.....si multa lume pe care o duce cu ea in suflet=PUT ME ON THE MAP. Cu tine am avut eu zilele astea clipele mele de ''evadare'' din rutina si-a dracului de tare ce mi-a placut sa hoinarim amandoua.Ti-am mai spus,dar o sa iti tot repet...ce bine ca esti. Te iubesc mult.

    ReplyDelete